Artikel over Speedheat in klimaatspecial Financieel Dagblad

In de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering is het vinden van duurzame oplossingen voor onze energiebehoeften cruciaal. Terwijl de overgang naar groene energie steeds meer vaart krijgt, speelt innovatieve technologie een sleutelrol in het vormgeven van een milieuvriendelijke toekomst. Een baanbrekende innovatie is de 1 mm dunne elektrische vloerverwarming van Speedheat. Deze geavanceerde verwarmingsoplossing biedt comfort, efficiëntie én draagt significant bij aan de onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Wij vroegen aan de directeur van Speedheat Nederland welke rol haar bedrijf speelt in de bredere energietransitie.

Efficiënt gebruikmaken van elektriciteit

Elektrische vloerverwarming heeft de reputatie een grote energieverbruiker te zijn, maar dat is een misvatting volgens de directeur van Speedheat Nederland, Jeanine Prang: “Onze vloerverwarming warmt tot maar liefst 15 keer sneller op dan traditionele watervloerverwarming en heeft een 40% hoger rendement. Eenmaal op temperatuur verbruikt het systeem bij normaal gebruik ca. een vierde van zijn capaciteit om de temperatuur te handhaven en omdat de gevoelstemperatuur van elektrische vloerverwarming hoger ligt, kan de thermostaat zelfs tot 2° C. lager worden gezet.”

“Ons systeem is het antwoord van twee Nederlandse ingenieurs op de trage traditionele verwarmingssystemen, zoals CV of watervloerverwarming, die de hele dag aan moeten staan om een ruimte te verwarmen. Binnen onze klantenkring zijn zowel huiseigenaren te vinden die belang hechten aan energieneutraal of all-electric wonen, als bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen en tegelijkertijd op hun energierekening willen besparen.”

Henk Tazelaar, oprichter van familiebedrijf De Appelaere, bekend om duurzaam geproduceerde fruitsappen, koos bewust voor Speedheat toen hij besloot elektrische vloerverwarming te laten installeren. Één van de goede dingen die hij hoorde, betrof het lagere energieverbruik: “Achteraf kan ik dat alleen maar bevestigen. Het systeem is meer dan 3 jaar geleden aangelegd en wij zien het verbruik jaarlijks terug op de energierekening. Al direct vanaf het begin hebben wij lage energiekosten; dit heeft tot nu toe de positieve verhalen die wij hadden gehoord alleen maar bevestigd. Wij zijn er erg blij mee en zouden niet meer anders willen.”

Duurzaam en all-electric wonen, werken en leven

Jeanine Prang: “Nederland wil van het gas af en overgaan op all-electric en elektrische vloerverwarming biedt een oplossing voor huiseigenaren en ondernemers die zoeken naar duurzame en energiebesparende verwarmingssystemen. De elektrische vloerverwarming van Speedheat vergt geen onderhoud en gaat een huizenlevenlang mee.” Voor advies, vakkundige installatie en bijbehorende naservice bent u bij onze warmte adviseurs en vestigingen in juiste handen.

De vloerverwarming van Speedheat staat zelfs zijn mannetje bij lagere vermogens omdat het 1 mm dunne ontwerp dichter aan het oppervlak ligt en de vloer gelijkmatig verwarmd. Hierdoor is de aansluitwaarde per vertrek of woning een stuk lager en het maakt het systeem naast nieuwbouw, uitermate geschikt voor renovaties omdat er nauwelijks opbouwhoogte is. Er komt geen hak- en breekwerk aan te pas, het systeem kan op en onder iedere vloer, in iedere ruimte en in ieder type woning of bedrijfspand: van nieuwbouwprojecten tot monumentale panden, binnenvaartschepen tot luxe jachten, dierenverblijven tot garages, kerken tot appartementen, etc.

Al meer dan drie decennia toonaangevend

Het verwarmingssysteem is al ruim 37 jaar ongeëvenaard en heeft de tand des tijds uitstekend doorstaan. De thermostaten die gekoppeld kunnen worden aan het verwarmingssysteem hebben wel ook nodige ontwikkelingen doorgemaakt waardoor de vloerverwarming nóg efficiënter, nóg slimmer en nóg gebruiksvriendelijker kan worden ingezet. Moderne, slimme thermostaten kunnen op afstand worden bediend en zelfs zo worden ingesteld dat ze volledig automatisch werken. Hierdoor kan er precies worden verwarmd waar en wanneer dat nodig is en voor iedere ruimte apart.

Een gezond binnenklimaat is minstens zo belangrijk

We hebben het vaak over de effecten van klimaatverandering op onze gezondheid en welzijn, maar het klimaat binnen mogen we zeker ook niet vergeten. Elektrische vloerverwarming draagt namelijk bij aan een beter en gezonder binnenklimaat. Bij elektrische vloerverwarming vind er minder luchtcirculatie en daarmee ook minder ronddwarrelende stofdeeltjes en worden er minder allergenen verspreid. Dit draagt bij een aan betere lucht- en leefkwaliteit in gebouwen, minder schimmels en luchtwegproblemen. Daarnaast tast de vloerverwarming de luchtvochtigheid niet aan waardoor je minder last krijg van een “droge” lucht. Met name in de wintermaanden is dit een groot contrast met verwarming via radiatoren. Daarnaast verwarmt Speedheat enkel personen en objecten in de ruimte via stralingswarmte, waardoor je al snel geniet van een comfortabele warmte.

Speedheat elektrische vloerverwarming verwarmd zo efficiënt en snel mogelijk, met zo min mogelijk warmte verlies. Per ruimte is de verwarming in en uit te schakelen zodat u daar verwarmd waar nodig.

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *