Al meer dan 30 jaar vakkundige installaties in de scheepvaart wereldwijd

Door de jaren heen is Speedheat uitgegroeid tot een waar begrip in de scheepvaart. Al meer dan 30 jaar biedt Speedheat advies, levering en installatie van elektrische verwarmingssystemen passend voor ieder schip. Van binnenvaartschepen tot cruiseschepen en van jachten tot boorplatformen: Speedheat elektrische vloerverwarming is dé verwarming voor aan boord!

Speedheat creëert ook aan boord optimale leef- en werkomstandigheden

Comfort
Speedheat levert infraroodwarmte. Dat betekent: comfort. Traditionele verwarming geeft convectie (opstijgen van warme lucht) met als resultaat condensvorming en droge lucht. Dat geeft een onaangename atmosfeer en zorgt voor voelbare luchtstromingen. Speedheat straalt infraroodwarmte de ruimte in. Er is geen luchtstroming, geen voelbare tocht over de vloer en het klimaat voelt zeer behaaglijk aan. Zelfs bij een lagere ruimtetemperatuur dan bij traditionele systemen. Dat maakt de vloerverwarming ook nog eens economisch in gebruik!

Veiligheid
De veiligheid aan boord van een schip moet maximaal gewaarborgd zijn. Die veiligheid kan in het gedrang komen als de verwarming oververhit raakt, als verwarmingselementen verschijnselen van metaalmoeheid gaan vertonen of als zij een chemische verandering ondergaan als gevolg van sterke temperatuursverschillen. Veiligheid heeft bij Speedheat prioriteit nummer één. Zo bestaan de Speedheat elementen uit materialen die niet verouderen, bestendig zijn tegen chemische veranderingen en maximale flexibiliteit vertonen. Bovendien zijn de elementen zelfregulerend. Zij passen zich aan de omstandigheden aan. Daarmee worden risico’s uitgesloten.

Anticondens 
Comfort en gezondheid zijn een geboorterecht. Door optimale leef- en werkomstandigheden te creëren, behouden we dat recht. Speedheat infraroodverwarming creëert geen convectie. Daarmee veroorzaakt zij dus veel minder condensatie op externe oppervlakken dan andere vormen van verwarming en vermindert zij in grote mate de condensvorming in de leefruimte aan boord.

Speedheat scheepvaartverwarming

Speedheat scheepvaartverwarming: dé verwarming voor aan boord

Sta op Speedheat voor aan boord

Speedheat heeft diverse warmte-oplossingen voor in de scheepvaart. Speedheat levert en installeert om te beginnen buitendekverwarming en elektrische vloerverwarming voor in de accommodaties, woonvertrekken en stuurhutten. Maar Speedheat levert ook maatwerk oplossingen zoals raamprofielverwarming en spiegelverwarming om het leefklimaat aan boord net wat aangenamer te maken. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde Speedheat vestiging.

Speedheat, al jaren een vertrouwde naam aan boord

Al ruim 25 jaar

Al ruime tijd een vertrouwd en bewezen product aan boord van binnenvaartschepen, booreilanden, jachten en cruise schepen.

100% veilig

Alle Speedheat verwarmingselementen voldoen aan strenge veiligheidsnormen die de scheepvaart stelt.

Garantie

In de scheepvaartsector geldt een fabrieksgarantie op verwarmingselement en thermostaten van 1 jaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bekijk onze projecten

kaart-Nederland

Speedheat bij u in de buurt