Speedheat elektrische infrarood verwarming is de meest duurzame manier van verwarmen met het meeste comfort. Toch kan het best een grote stap zijn om over te schakelen van gas naar elektrisch, wij krijgen vaak vragen over dit onderwerp, maar ook over het systeem zelf en de installatie. Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen. Heeft u alsnog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Elektrisch verwarmen

Wat is elektrische verwarming?

Wij informeren u graag over wat elektrische verwarming precies inhoudt en welke onjuiste vooroordelen er leven over deze manier van verwarmen. Speedheat vloerverwarming bestaat uit een dubbelgeïsoleerde, volledig geaard weerstandselement, dat in lussen op de vloer wordt aangebracht. In het systeem wordt elektrische stroom voor 100% omgezet in warmte. De afgifte van warmte vanaf de vloer is een ideale combinatie van infraroodwarmte en geleiding met minimale convectie. Dit voelt zo aangenaam dat de thermostaat zo’n 2 graden lager kan en bovendien heeft u geen radiatoren meer nodig!

Wat is het verschil tussen elektrische verwarming en infrarood verwarming?

In principe is elektrische verwarming niets meer en niets minder een verwarmingsbron die stroom, of elektriciteit omzet naar warmte. Het Speedheat verwarmingssysteem werkt ook op deze manier, stroom wordt omgezet naar warmte. Deze warmte die het systeem uitstraalt, wordt ook wel infraroodwarmte genoemd. Infraroodwarmte is vergelijkbaar met de warmte van de zon. Zonnestralen bestaan uit UV-licht en warmte, infraroodwarmte is eigenlijk de warmte van de zonnestralen zonder licht.

Wat is het verschil tussen watervloerverwarming en elektrische vloerverwarming?

Speedheat elektrische vloerverwarming warmt 15x sneller op dan watervloerverwarming, onderzoek heeft dit aangetoond. Dit komt doordat traditionele watervloerverwarming diep in de betonvloer ligt waardoor de warmte er heel lang over doet (gemiddeld zo’n 8 uur) voordat de vloer warm wordt. Speedheat daarentegen wordt bovenop de betonvloer gemonteerd waardoor er efficiënter verwarmd wordt en de vloer veel sneller de gewenste temperatuur bereikt. Dankzij de snelle reactietijd van ca. 30 minuten kunt u de Speedheat vloerverwarming simpelweg anders instellen. Heeft u gekozen voor bijverwarming en dient de Speedheat vloerverwarming enkel als comfort verwarming kan deze bij afwezigheid helemaal uitgeschakeld worden. Indien het hoofdverwarming is kan de thermostaat bij afwezigheid al snel ca. 4 à 5 graden lager ingesteld worden. Eenmaal op temperatuur verbruikt het systeem bij normaal gebruik ca. een vierde van zijn capaciteit om de temperatuur te handhaven.

Wat is het verschil tussen elektrische vloerverwarming en een CV-ketel?

Warmte via radiatoren stijgt op waardoor er een luchtstroom in huis ontstaat; want opstijgende warme lucht koelt af en zakt dan naar beneden waardoor een veelgehoorde klacht van ‘koude voeten’ of ‘koude luchtstroom’ ontstaat terwijl de thermostaat toch op bijv. 21º C staat. De verwarmde lucht zacht naar beneden koelt daarbij dus ook relatief snel weer af. Met Speedheat vloerverwarming verwarmt u het volledige vloeroppervlak waardoor de warmte in huis overal gelijk is en het comfort veel hoger. Door de comfortabele infraroodwarmte is koude tocht over de vloer verleden tijd. Met Speedheat vloerverwarming kan de thermostaat 1 à 2 graden lager ingesteld kan worden dan in vergelijking met CV. Per graad dat uw thermostaat lager kan worden ingesteld, bespaart 7% energie, 2 graden lager betekent dus een besparing van 14%.

Speedheat infraroodverwarming versus cv

Toepassingmogelijkheden van Speedheat

Speedheat biedt vele verwarmoplossingen voor allerlei situaties. Speedheat verwarmt meer dan alleen gebouwen, neem eens een kijkje tussen de projecten. Hier staan onder andere woningen, kantoren, zwembaden, dierenverblijven, schepen, stoomcabines en kerken tussen. Dankzij de vele toepassingsmogelijkheden zijn we flexibel in het meedenken over wat de beste en meest efficiënte manier van verwarmen is in uw situatie. Bij Speedheat ontvangt u heus maatwerk van echte professionals die weten waar ze mee bezig zijn.

Kan Speedheat een heel huis verwarmen?

Dat kan zeker. Speedheat elektrische vloerverwarming is toepasbaar als hoofd- of bijverwarming en elektrisch verwarmen is een goed alternatief voor een CV-installatie. Met Speedheat als hoofdverwarming zijn radiatoren verleden tijd en is uw huis op een comfortabele wijze te verwarmen. Het grote voordeel van Speedheat is dat u per ruimte uw verwarming kunt reguleren. Een geavanceerde digitale klokthermostaat met 6 verwarmingsperiodes per dag zorgt ervoor dat de ruimte comfortabel warm is als u thuis bent en geen onnodige energie verspilt als u niet thuis bent. U behaalt het hoogste rendement als u onder de vloerverwarming vloerisolatie laat aanbrengen. Vloerisolatie voorkomt onnodig warmteverlies en versnelt de opwarmtijd, waardoor het systeem een optimaal rendement heeft.

Kan Speedheat ook grote vloeren verwarmen?

Voor onze Speedheat specialisten is geen vloer te groot of te klein, vloeren kunnen al verwarmd worden vanaf 1 m². Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn in uw specifieke situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met één van onze vestigingen.

Mijn wand is niet recht, is het toch mogelijk om deze te verwarmen met Speedheat wandverwarming?

Dankzij de flexibiliteit van het Speedheat verwarmingselement kan deze in elke vorm worden gebogen, hierdoor is een gebogen of bollende wand geen enkel probleem. Lees meer over elektrische wandverwarming.

Ik ben schipper en ben op zoek naar een verwarmoplossing, heeft Speedheat hier een oplossing voor?

Als schipper bent u bij Speedheat aan het juiste adres. Wij zijn namelijk al meer dan 25 jaar de verwarming voor aan boord. Ons systeem is 100% veilig, betrouwbaar en flexibel toe te passen, ook in de stuurhut. Meer weten over Speedheat aan boord? Kijk dan eens onder onze oplossingen voor de scheepvaart.

Wanneer kiest u voor Speedheat als bijverwarming?

Speedheat is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Bij hoofdverwarming dient Speedheat als uw enige bron van verwarming, bij bijverwarming heeft u de keuze om deze aan te zetten voor wat extra warmte en comfort. Daarom wordt bijverwarming in sommige gevallen ook wel comfort verwarming genoemd. De bijverwarming zorgt voor een comfortabel warme vloer waardoor koude tocht over de vloer tot de verleden tijd behoort.

Voor bijverwarming of comfortverwarming is het mogelijk om het volledige vloeroppervlak te beleggen, maar niet noodzakelijk. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om plaatselijk te verwarmen, bijvoorbeeld in de zit- of eethoek. In dat geval volstaat u meestal met 70% waarbij de vloerverwarming een stuk vrij van de wanden wordt gelegd of juist rondom uw eetkamertafel of rondom het bed in de slaapkamer.

Vloeropbouw en geschikte vloeren

Speedheat, slechts 1 mm dun, biedt een innovatieve benadering van vloerverwarming, perfect geschikt voor onder iedere woonvloer. Of u nu kiest voor keramische tegels, natuursteen, laminaat, PVC, linoleum of zelfs tapijt, wij hebben voor iedere woonvloer een speciaal daarvoor geschikte vloerverwarming. Dat is belangrijk voor de levensduur van uw vloer.

Wat voor soort ondervloer heb ik nodig voor het Speedheat systeem?

Het Speedheat systeem kan nagenoeg op elk type ondervloer worden aangelegd. Wij leveren altijd een verwarmoplossing op maat. Zelfs op een houten ondervloer is de installatie geen probleem, bij een houten ondervloer wordt de afstand tussen de verwarmingselementen en daarmee het vermogen per vierkante meter aangepast zodat er zich geen problemen voordoen met de vloer. Bent u benieuwd naar uw specifieke situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met één van onze vestigingen.

Welke soorten vloer zijn geschikt voor op vloerverwarming?

Speedheat vloerverwarming kan onder ieder type vloer, waaronder tegels, laminaat, PVC, plavuizen, linoleum, vinyl, betonlook en tapijt. Dankzij de flexibiliteit van het systeem en de mogelijkheid om lager vermogen te installeren kan ons systeem ook onder vloeren die wat gevoelig zijn voor schommelingen in de temperatuur, zoals bijvoorbeeld een houten vloer of een PVC vloer. Vraag voor de zekerheid ook bij de leverancier van de vloer na of deze geschikt zijn voor op elektrische vloerverwarming.

Is het mogelijk om vloerverwarming onder een houten vloer te laten installeren?

Zelfs houten vloeren zijn voor Speedheat elektrische vloerverwarming geen probleem. Het vermogen per meter is hiervoor speciaal aangepast zodat grote temperatuurschommelingen worden beperkt, maar dat de vloer toch aangenaam en comfortabel warm aanvoelt.

Wat is de minimale opbouwhoogte voor de installatie van Speedheat vloerverwarming?

De opbouwhoogte van het Speedheat verwarmingssysteem is ongeveer 2 mm. Het verwarmingselement zelf is niet dikker dan 1,5 mm en tesamen met het wapeningsgaas komen we dan uit op 2 mm. Indien er ruimte over is voor vloerisolatie adviseren we om dit eronder aan te brengen. Vloerisolatie kan al vanaf 3 mm, waardoor de opbouwhoogte op 5 mm komt.

 

Wat is de maximale opbouwhoogte voor de installatie van Speedheat vloerverwarming?

De maximale opbouwhoogte is afhankelijk van de mogelijkheden van uw vloer en ondervloer. De dikste isolatie die wij standaard op voorraad hebben is 20 mm waardoor de opbouwhoogte in combinatie met het verwarmingselement op 22 mm komt.

 

Speedheat bij renovatie

Gaat u kamer voor kamer renoveren? Als u kiest voor Speedheat elektrische vloerverwarming, dan komt onze warmte-adviseur persoonlijk bij u langs om de vloeren te bekijken en te bespreken wat uw wensen en mogelijkheden zijn. Per ruimte wordt bepaald wat de warmtebehoefte is. Bij renovatie van oudere woningen is het ook zaak om te isoleren: hoe minder warmteverlies hoe minder er moet worden opgewekt! Onder uw Speedheat vloerverwarming adviseren wij dan ook altijd een isolatielaag, zodat alle warmte ten gunste komt van de ruimte en alles wat zich daarin bevindt.

Kan Speedheat worden aangelegd bij een renovatie?

Speedheat is zeer geschikt voor het renoveren van uw woning of pand! Het verwarmingselement van Speedheat is slechts 1 mm dun waardoor de opbouwhoogte voor het verwarmingssysteem minimaal is. Vaak zit u met een renovatie met een beperkte opbouwhoogte bij het plaatsen van een nieuwe vloer op een bestaande vloer. Speedheat is juist het ideale product wanneer u te maken heeft met een beperkte opbouwhoogte. Bij voorkeur wordt er over uw bestaande vloer onder de vloerverwarming vloerisolatie aangebracht. Vloerisolatie is al mogelijk vanaf 3 mm, wat de totale opbouwhoogte 6 mm betreft. Als u onvoldoende opbouwhoogte heeft voor isolatie kan het verwarmingselement ook rechtstreeks op de bestaande vloer worden aangelegd. Speedheat voldoet aan alle geldende veiligheidseisen en –normen waarbij het systeem overal toepasbaar is. Lees meer over renovatie.

Kan Speedheat worden aangelegd over een bestaande vloer?

Speedheat is heel eenvoudig toe te passen op een bestaande vloer, zolang er een minimale opbouwhoogte van 2 mm is en de vloer relatief vlak is.

Speedheat in nieuwbouw

Sinds 1995 was de EPC met de onderliggende norm NEN 7120 de wettelijke indicator voor de energieprestatie van nieuwbouwwoningen. Vanaf 1 januari 2021 moeten deze volgens de NTA8800 voldoen aan de eisen voor Bijna Energie-Neutrale Gebouwen (BENG). Met deze eisen wil de overheid nieuwbouw energiezuiniger en daarmee duurzamer maken. Daarbij spelen de energiebehoefte, dus de hoeveelheid energie dat een gebouw nodig heeft voor verkoeling en verwarming, en de bron van die energie een belangrijke rol. Zo mag maar een klein percentage van de benodigde energie afkomstig zijn uit fossiele bronnen en dient het overige verbruik uit hernieuwbare energie te bestaan. Onze opname in de database van BCRG bewijst dat u met Speedheat elektrische verwarming een nieuwbouwwoning kunt realiseren die aan alle eisen voldoet: all-electric en zelfs een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) is mogelijk.

Voldoet Speedheat aan de bouwnormen voor nieuwbouwwoningen?

Het Speedheat verwarmingssysteem is zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Allereerst maakt Speedheat geen gebruik van gas of fossiele brandstoffen, enkel elektriciteit. Kiest u voor groene stroom, bent u ook nog goed bezig voor het milieu. Sinds juli 2017 worden er geen vergunningen voor een gasaansluiting verleend aan nieuwbouwwoningen, hierdoor moeten nieuwbouwwoningen op zoek naar een alternatieve manier van verwarmen. Het elektrische verwarmingssysteem biedt hierin de oplossing voor zowel boven- als benedenverdieping. Lees hier meer over Speedheat in de nieuwbouw.

Hoe gaat de installatie in z'n werk?

In verhouding tot watervloerverwarming is Speedheat dan ook zeer snel geïnstalleerd. Het complete systeem wordt door onze warmte-adviseur is enkele dagen en soms zelfs binnen een dag aangelegd. Omdat het merendeel van onze opdrachten renovatieprojecten betreft, kunt u vertrouwen op hun ervaring en deskundigheid.

Wordt er bij de installatie in de vloer gefreesd?

Bij Speedheat elektrische vloerverwarming is het niet nodig om vele sleuven in de vloer te frezen, dit is vaak wel het geval bij watervloerverwarming waar de buizen of het leidingwerk in de betonnen ondervloer wordt gelegd. Het Speedheat systeem wordt niet in, maar op de ondervloer gemonteerd en dankzij het 1 mm dunne verwarmingselement is frezen niet nodig.

Hoe lang duurt de installatie van het verwarmingssysteem?

De duur van de installatie hangt af van het te verwarmen oppervlak, de te verwarmen ruimtes en de staat van de ondervloer. De installatie neemt minimaal een halve dag in beslag, bijvoorbeeld bij een enkele ruimte tot enkele dagen bij een groot project met meerdere ruimtes. Benieuwd hoe lang de installatie in beslag neemt in uw situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging.

Kan Speedheat om obstakels heen in een kamer?

Vanwege de dunheid en flexibiliteit van het verwarmingssysteem is het geen probleem wanneer er een obstakel in de kamer staat omdat het in elke vorm is te installeren. Dit is natuurlijk de droom van een architect omdat zij hiermee complete ontwerpvrijheid hebben.

Bediening vloerverwarming

Eenvoud en gemak staan centraal in de bediening van Speedheat Elektrische Vloerverwarming. Met slimme klokthermostaten kunt u Speedheat flexibel programmeren, zodat u altijd in een fijn warm huis thuis komt en geen energie verspilt in ruimtes waar u toch niet aanwezig bent.

Hoe wordt de temperatuur geregeld?

De elektrische vloerverwarming wordt aangestuurd door onze speciaal configureerde Speedheat thermostaten. Indien het comfortverwarming (bijverwarming) is, wordt met de thermostaat de vloertemperatuur geregeld. Deze thermostaat werkt onafhankelijk van uw andere verwarming/thermostaat in het vertrek. Indien het hoofdverwarming is, wordt met de thermostaat de ruimtetemperatuur geregeld. De vooraf ingestelde klokthermostaten zorgen in beide gevallen voor de juiste temperatuur op het door u ingestelde moment. Lees meer over onze thermostaten op de productpagina.

Waar vind ik de handleiding van mijn thermostaat?

De handleiding van de thermostaat is terug te vinden op onze website. Zowel de handleidingen van de thermostaten die nu in ons assortiment zitten als thermostaten die in het verleden verkocht zijn tezamen met de vloerverwarming.

Kan ik met Speedheat kamers afzonderlijk van elkaar verwarmen?

Met Speedheat elektrische vloerverwarming kunt u iedere ruimte afzonderlijk van elkaar verwarmen, zolang deze ruimte een aparte thermostaat heeft. In tegenstelling van de centrale verwarming waarbij één thermostaat de temperatuur van het volledige huis regelt, bieden de Speedheat thermostaten u de optie om de ruimtes afzonderlijk van elkaar in te stellen. Hiermee heeft u dus ook de optie om enkel de ruimtes te verwarmen wanneer u daar ook daadwerkelijk warmte wenst. De slimme digitale klokthermostaten biedt u de mogelijkheid om elke ruimte razendsnel te verwarmen enkel waar en wanneer u wilt. Dit leidt uiteindelijk tot een besparing op uw energieverbruik. Lees meer over de mogelijkheden van de thermostaten.

Kan de vloerverwarming in de winter worden uitgeschakeld?

Ja, de verwarming kan in de winter in principe gewoon uitgeschakeld worden. Op de meeste thermostaten zit een aan/uit knop die u kunt bedienen. U kunt het beste de verwarming op vorstbeveiliging zetten indien het hoofdverwarming betreft. Er wordt dan doorgaans een temperatuur van 5ºC gehandhaafd in de woning. Een groep in de meterkast uitzetten is niet nodig om de vloerverwarming uit te schakelen.

Energieverbruik en benodigd vermogen

Met Speedheat elektrische vloerverwarming geniet u niet alleen van comfortabele warmte, maar ook van een energiezuinige oplossing. Geen energieverspilling door het hele huis te verwarmen maar alleen die ruimtes waar u zich bevindt. Bovendien zet Speedheat elektriciteit 100% om in warmte, zonder warmteverlies.

Elektrisch verwarmen is toch duur in energieverbruik?

Dat elektrisch verwarmen duur is word helaas vaak gedacht en ook gecommuniceerd, zelfs door de grote energiebedrijven, zo stellen zij dat elektrische vloerverwarming wel comfort bied, maar duur is in het verbruik. Speedheat wijkt echter af van de norm. Speedheat elektrische vloerverwarming is niet duurder in het gebruik dan bijvoorbeeld traditionele watervloerverwarming of een CV die op basis van gas word verwarmd. Dankzij de snelle opwarmtijd van het systeem en de flexibiliteit in het gebruik, het kunnen verwarmen waar en wanneer nodig kan bij goed gebruik een flinke energiebesparing opleveren. Bij efficiënt inregelen van wanneer je welke ruimtes warm wilt hebben tegenover het continu verwarmen van een geheel huis. Daarnaast wordt de stroom direct omgezet naar warmte. Wanneer je de verbruikskosten combineert met de aanschafkosten, uitblijvende onderhoudskosten en uitblijvende vervangingskosten is elektrisch verwarmen met Speedheat op de lange termijn zelfs voordeliger dan menig andere manier van verwarmen.

Is razendsnel verwarmen geen energieverspilling?

De snelle opwarmtijd van Speedheat zorgt juist voor energiebesparing. Dankzij de innovatieve manier van verwarmen kunt u optimaal gebruik maken van de warmte die Speedheat te bieden heeft. Door de snelle opwarmtijd kunt u Speedheat vergelijking met uw verlichting, wanneer u niet thuis bent is het zonde om het licht te laten branden, hetzelfde geldt voor uw vloerverwarming. De gemiddelde opwarmtijd bij Speedheat ligt rond de 30 minuten, watervloerverwarming daarentegen doet er minstens 8 uur over om op de gewenste temperatuur te komen. Dankzij de slimme thermostaten in elke ruimte is het mogelijk om elke ruimte afzonderlijk van elkaar in te stellen. Dit is dus warmte op maat waarbij het snelle verwarmen leidt tot energiebesparing.

Hoeveel vermogen is er nodig?

Er zijn verschillende vermogens mogelijk al vanaf 60W/m² tot 200W/m². Het te installeren vermogen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de mate van isolatie, het vloeroppervlak en of de verwarming als hoofd- of bijverwarming dient. We berekenen het best passende vermogen in uw situatie zodat u een voorstel krijgt dat specifiek op uw situatie is afgestemd. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen via onze website, waarna één van onze vestigingen contact met u zal opnemen.

Warmen hogere vermogens sneller op?

Een hoger vermogen per m² zorgt ervoor dat de vloer sneller opwarmt en hierdoor sneller op temperatuur is. Een hoger vermogen per m² verbruikt hierdoor niet meer energie, omdat het systeem minder vaak aanspringt. Het vermogen aan elektrische vloerverwarming is voor hoofdverwarming doorgaans hoger dan bijverwarming. Onze ervaren Speedheat warmtespecialisten adviseren u hier graag over. Wilt u weten wat in uw situatie mogelijk is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Kan de meterkast hoge vermogens aan?

Stel u heeft een beperkte aansluiting in de meterkast en heeft een aantal grootverbruikers. wilt een ander apparaat wat veel vermogen gebruikt aanzetten maar bent bang dat de stoppen in de meterkast er dan uitspringen als ook de vloerverwarming aanstaat? Dit is op te lossen door een voorkeurschakeling of voorkeurrelais in te bouwen. Hierdoor word de vloerverwarming bijvoorbeeld tijdelijk uitgeschakeld wanneer u elektrisch gaat koken of wanneer u de vaatwasser aanzet. Op deze manier word er een piekbelasting op het stroomnet voorkomen.

Kan Speedheat samen met zonnepanelen?

Elektrische vloerverwarming en groen opgewekte stroom via zonnepanelen is een gouden combinatie. Op deze manier kunt u dankzij de salderingsregeling uw opgewekte zonne-energie in de zomer verrekenen met het energieverbruik van de vloerverwarming in de koudere maanden.

Ik verbruik minder dan dat ik aan zonne-energie opwek, is het een optie om over te stappen naar Speedheat?

Het meest voordelige voor u en uw portemonnee is om de opgewekte energie volledig te benutten in plaats van terug te leveren aan het net. Indien u meer opwekt dan u nodig heeft, of van plan bent om meerdere zonnepanelen te plaatsen waardoor u meer opwekt dan verbruikt is het zeer interessant om over te stappen op Speedheat elektrische vloerverwarming. Speedheat kan per vertrek worden aangelegd en ook stapsgewijs.

Speedheat, uw gezondheid en het milieu

Met Speedheat elektrische vloerverwarming is goed voor de gezondheid. Er is nauwelijks sprake van luchtverplaatsing waardoor minder stof en geen last van bacteriën. Door de aangename en goede luchtvochtigheid ontstaat er geen schimmel. Elektrische vloerverwarming is dus zeer goed voor mensen met allergieën.

Is de infrarood stralingswarmte van Speedheat ongezond?

Een kritische vraag waar we graag antwoord op geven. Infrarood stralingswarmte is 100% veilig en gezond. Infraroodverwarming is stralingswarmte zonder licht, je kunt het niet zien, horen, ruiken of proeven. Stralingswarmte bestaat uit golflengtes en bij iedere golflengte hoort een bepaalde frequentie. Des te korter de golf, des te hoger de frequentie. Bij een lage frequentie, oftewel lange golfstraling, is de straling volkomen veilig. Dit is het geval bij infraroodverwarming. Straling met een hoge frequentie zoals een röntgenapparaat of magnetron wordt korte golfstraling genoemd.

Hoe veilig is elektrische verwarming van Speedheat?

Door het weldoordachte en unieke ontwerp is het Speedheat verwarmingselement 100% veilig en betrouwbaar en is dit al sinds de beginjaren. Het Speedheat verwarmingselement is een gepatenteerd coaxiaal element met een zelfregulerend verwarmingselement, een dubbele polymeer isolatiemantel en een volledig aardscherm waardoor er geen elektromagnetische straling (EMR) plaatsvindt. Het verwarmingselement heeft een lange levensduur en voldoet aan alle strenge nationale en internationale veiligheidseisen, daarnaast zijn wij CE, ISO 9001:2008 en IEC gecertificeerd. Dit geldt voor al onze producten waaronder elektrische vloer-, wand-, tapijt- en spiegelverwarming. Lees meer over onze keurmerken en certificaten.

In welke mate houdt Speedheat rekening met het milieu?

Duurzaamheid staat bij Speedheat hoog in het vaandel en vertaalt zich door de gehele organisatie. Het begint bij ons bij de fabricage tot aan de installatie en afwerking. Dankzij het 1 mm dunne element is er een minimum aan materialen nodig voor de fabricage van het element, maar ook voor de afwerking van de vloer. Het Speedheat verwarmingselement wordt gemaakt van duurzame en lichte materialen en heeft een lange levensduur. In principe gaat het verwarmingssysteem een huizenleven lang mee. Daarnaast is het systeem ideaal te combineren met zelf opgewekte groene stroom zoals zonnepanelen, ook dit draagt bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Per vertrek wordt er een slimme thermostaat geplaatst die zich aanpassen aan uw dagritme zodat er minder energie verloren gaat. Daarnaast zijn de Speedheat vestigingen verspreid door heel Nederland om de aanrijtijden zo kort mogelijk te houden en de CO2 uitstoot en brandstofverbruik te beperken.

Waarom is elektrisch verwarmen milieuvriendelijker ten opzichte van aardgas?

Bij het winnen, transporteren en verbranden van aardgas komt er altijd CO2 vrij en gaat er een groot deel van deze energie tijdens het proces verloren. Daarnaast kunnen we er niet omheen dat het aardgas steeds schaarser en duurder wordt waardoor we op zoek moeten naar alternatieven die tevens beter zijn voor het milieu. Dankzij de nieuwste technieken is groene stroom steeds vaker in beeld. Groene stroom is nauwelijks duurder dan grijze stroom, plus het is duurzamer en milieuvriendelijker omdat de CO2 uitstoot beperkt wordt, bijvoorbeeld door energie opwekken via waterkrachtcentrales, zonne- en windenergie. Als u kiest voor groene stroom, die u al dan niet zelf opwekt, in combinatie met Speedheat is uw persoonlijke belasting van het milieu zo goed als nihil.

Hoe zorgt Speedheat voor een beter leefklimaat?

Speedheat verwarmt de ruimte door middel van infraroodstralingswarmte. Een groot voordeel van deze stralingswarmte is dat er met de Speedheat elektrische vloerverwarming slechts 5% convectie wordt afgegeven. In tegenstelling tot radiatoren die 85% convectie afgeven. Deze convectie of luchtstromen zorgen voor een constante inefficiënte luchtcirculatie waarbij warme lucht opstijgt, koude lucht op de vloer valt en stof- en vuildeeltjes door de kamer worden verspreid. Bij Speedheat elektrische vloerverwarming is dit niet het geval waardoor er veel minder stofdeeltjes door de kamer zweven en er geen koude tocht meer over de vloer trekt. Voor mensen met koude voeten of mensen met allergieën is dit een wereld van verschil.

De service en garantie van Speedheat

Speedheat is één van de weinige bedrijven in de installatiebranche die naast het leveren en installeren van elektrische vloerverwarming de klant ook in advies voorziet wat zowel is afgestemd op de wensen als de te verwarmen ruimte(s). Naast professioneel advies en installatie bieden we ook 10 jaar fabrieksgarantie op het verwarmingssysteem en afhankelijk van het type thermostaat 1 tot 3 jaar fabrieksgarantie.

Hoe gaat Speedheat om met garantie?

Waar Speedheat voorheen 5 jaar garantie bood op het verwarmingssysteem zelf, is in 2014 besloten om deze garantietermijn te verlengen tot 10 jaar. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is om u van ons kwalitatief product te overtuigen en u de zekerheid te bieden, mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn.

Wat als er zich een storing voordoet in het verwarmingssysteem?

De Speedheat vloerverwarming is een onderhoudsvrij systeem met tien jaar fabrieksgarantie op het verwarmingssysteem. Mocht er onverhoopt toch een breuk in het verwarmingselement komen dan kan een deskundige Speedheat installateur in 99% van de gevallen de breuk plaatselijk nauwkeurig lokaliseren met onze geavanceerde apparatuur. Een serviceverzoeken kunt u eenvoudig melden bij uw eigen Speedheat leverancier dan wel via ons formulier voor een serviceverzoek. Binnen de garantietermijn geconstateerde fabrieksfouten worden kosteloos vakkundig en professioneel verholpen. In het geval van storing buiten de garantietermijn brengt de Speedheat installateur u zijn uurtarief en de materiaalkosten in rekening.

Ik heb een klacht, en nu?

Speedheat staat voor kwaliteit. Niet voor niets waarderen onze klanten onze service met een hoge tevredenheid van maar liefst een 9,4. Daar hoort ook een goede klachtafhandeling bij. Wij zijn van mening dat wij van uw klachten, bevindingen of suggesties kunnen leren en nemen deze daarom serieus. U kunt uw klacht of suggestie melden bij uw Speedheat adviseur of via het e-mailadres klantenservice@speedheat.nl

Hoe zit het met onderhoudskosten?

Het Speedheat verwarmingssysteem heeft een lange levensduur en is zo goed als onderhoudsvrij. Kiest u voor Speedheat, dan bespaart u jaarlijks op afschrijving en onderhoudskosten. Verwarmt u uw gehele woning elektrisch dan heeft u geen gasaansluiting nodig en betaalt u daarvoor geen vastrecht of toeslagen.

Speedheat, altijd goed geadviseerd
en zorgeloos geïnstalleerd

Advies

Bij Speedheat begrijpen we dat elke ruimte uniek is, en daarom bieden wij gepersonaliseerd advies dat afgestemd is op uw specifieke behoeften.
Of u nu een renovatieproject uitvoert of een nieuwbouw woning bezit, ons team van warmte-adviseurs staat klaar om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste elektrische vloerverwarming.

Montage en service

Onze professionele service omvat ook zorgvuldige montage, waarbij we streven naar een naadloze integratie van ons verwarmingssysteem in uw ruimte.
Bovendien bieden wij uitstekende service na de installatie. Bij Speedheat streven we naar uw volledige tevredenheid, zowel tijdens de montage als gedurende de gehele levensduur van uw vloerverwarmingssysteem.

10 jaar garantie op systeem!

Omdat Speedheat enkel wordt geïnstalleerd door onze eigen, speciaal daarvoor opgeleide warmteadviseurs, staan wij garant voor een maximaal gebruikersrendement, de kwaliteit van het systeem en de montage daarvan. In principe gaat Speedheat elektrische verwarming een huizenleven lang mee en dat onderstrepen wij vanuit de fabriek met 10 jaar garantie op het systeem.

Ik wil meer weten

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bekijk onze projecten

kaart-Nederland

Speedheat bij u in de buurt

Sample of offerte aanvraag

Wilt u zelf een proefervaring hebben? U kunt met de onderstaande knoppen een sample of een offerte aanvragen.