Vloerisolatie en de voordelen van Speedheat elektrische vloerverwarming

In de wereld van energie-efficiënt wonen speelt vloerisolatie een cruciale rol. Een goed geïsoleerde vloer is niet alleen een sleutel tot lagere energierekeningen, maar ook tot verhoogd comfort en duurzaamheid in huis. Door de isolatie van de vloer te verbeteren, kunnen we niet alleen koude voeten vermijden, maar ook bijdragen aan een groenere leefomgeving.

Vloerisolatie betekent energiebesparing, een beter rendement en een veel snellere opwarmtijd
Indien de ruimte het toe laat raden we u altijd aan om onze elektrische vloerverwarming te combineren met vloerisolatie. Een goed geïsoleerde vloer bevordert namelijk de opwarmsnelheid van uw Speedheat vloerverwarming. Hierdoor wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd omdat de vloer of ruimte sneller op de gewenste temperatuur is. Een win-win situatie op de lange én korte termijn.

Isoleren is beter voor uw ondervloer
Eerst isoleren zorgt voor meer dan enkel een beter rendement en snellere opwarmtijd van uw elektrische vloerverwarming, het zorgt ook voor minder warmteverlies van het verwarmingssysteem. Door uw vloer goed te isoleren blijft de ondervloer vrij van warmte en voorkomt daarom ook stressscheuren in de ondervloer.

Vloerisolatie onder elke afwerkvloer
Elke vloerafwerking heeft specifieke eigenschappen, of het nu gaat om gietvloeren, PVC-vloeren, tapijt, laminaat, grindvloeren of een houten vloer. De Speedheat warmte-adviseur kan u voorzien van de optimale vloerisolatie voor onder uw afwerkvloer en vloerverwarming.

Tot wel 95% sneller op temperatuur dankzij vloerisolatie

Het isolatiemateriaal dat wij u bieden is een isolerende kurk en Klimaboard XPS. Isoleert u uw vloer met de 3 mm dikke kurk, bevordert dit de opwarmsnelheid van het Speedheat verwarmingssysteem met 30% ten opzichte van het niet hebben van isolatiemateriaal. Als u meer ruimte heeft wat vloeropbouw betreft, dan raden we Klimaboard XPS aan. Met Klimaboard van 10 mm warmt het systeem tot 80% sneller op en met Klimaboard van 20 mm zelfs 95% sneller.

Opwarmmodel Speedheat elektrische vloerverwarming hout en laminaatOpwarmmodel Speedheat elektrische vloerverwarming tegels

Meer weten over de vloerisolatie die Speedheat u te bieden heeft?
Een goede vloerisolatie draagt bij aan uw wooncomfort en helpt u besparen op energie. Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een Speedheat warmte-adviseur bij u in de buurt.

Speedheat kurkisolatie voor elektrische vloerverwarming

Kurk isolatie

Het isolatiemateriaal dat Speedheat biedt is, onder andere, isolerende kurk. Kurk is een 100% natuurproduct en het wordt geoogst van de kurkeik. Kurk geeft op de vloer een aantal unieke voordelen. De natuurlijke isolatiecapaciteit qua warmte en geluid en veerkracht is niet door synthetische producten te evenaren. Daarnaast is kurk ecologisch meer verantwoord dan ieder concurrerend materiaal.

Kurk wordt veelvuldig toegepast als ondervloer onder elektrische vloerverwarming en geeft een zeer goede thermische en akoestische eigenschap mee aan de totale vloeropbouw. Een vloer met vloerverwarming geïsoleerd met kurk warmt 2,5 keer sneller op in verhouding tot een vloer zonder deze isolatie. Bovendien draagt kurk in grote mate bij aan de reductie van stapgeluiden bij het lopen over een tegel- of laminaatvloer. Op deze manier draagt kurk in hoge mate bij aan het loopcomfort en aan het rendement van uw elektrische vloerverwarming wat zich weer terugvertaald in energiebesparing.

Klimaboard

Klimaboard bouw- en tegelelementen bestaan uit een kern van XPS isolatieproduct en zijn aan beide zijden bekleed met een glasvliesversterkte mortellaag. Hierdoor zijn de elementen uiterst stabiel, drukvast, warmte-isolerend en duurzaam. Klimaboard wordt veelvuldig toegepast als ondervloer onder elektrische vloerverwarming. Een vloer met elektrische vloerverwarming geïsoleerd met Klimaboard warmt ± zes keer sneller op in verhouding tot een vloer zonder deze isolatie. Klimaboard bouw- en tegelelementen absorberen geen water en kunnen direct betegeld worden, hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor keukens.

Speedheat elektrische vloerverwarming - Klimaboard

Compleet met advies, montage en service

Speedheat onderscheidt zich in de markt niet alleen door ons unieke product, maar ook door het bieden van een totaaloplossing: onze warmte-adviseurs verzorgen het gehele traject van advies tot installatie en nazorg. Dat biedt niet alleen meer professionaliteit en zekerheid: als echte specialisten werken wij eenvoudig sneller en efficiënter. Wij doen niet anders! Inclusief de uren voor de installatie zijn onze kosten (altijd inclusief uren!) in veel gevallen dan ook lager dan bij doe-het-zelf-merken.

10 jaar garantie op systeem!

Omdat Speedheat enkel wordt geïnstalleerd door onze eigen, speciaal daarvoor opgeleide warmte-adviseurs, staan wij garant voor een maximaal gebruikersrendement, de kwaliteit van het systeem en de montage daarvan. In principe gaat Speedheat elektrische verwarming een huizenlevenlang mee en dat onderstrepen wij vanuit de fabriek met 10 jaar garantie op het systeem.

Ook op onze thermostaten geldt een fabrieksgarantie (afhankelijk van het type is dit 2 of 3 jaar).