Speedheat infraroodpanelen - Wallbuddy

Infraroodpanelen

Infraroodstraling heeft dankzij de natuurlijke warmte een positieve werking op de mens: net als de warmte van de zon! Infrarood verwarming biedt daarom ook meer comfort bij lagere kamertemperaturen. Op een kille voorjaarsdag kunnen de aangename warmtestralen van het verwarmingspaneel snel extra warmte creëren op de plek waar u zit.

Energiezuinig, een hoog rendement en een snelle opwarmtijd: de drie hoofdredenen om te kiezen voor infrarood verwarmingspanelen. Bovendien zijn onze infraroodpanelen stekkerklaar en direct te bestellen in onze webshop Quickheat-Floor.nl

Wallbuddy logo infraroodpanelen

WallBuddy© infrarood wandverwarmingspanelen

Over infrarood wordt veel gezegd wat eenvoudigweg niet klopt. Infraroodverwarming is eigenlijk hetzelfde als de warmte van de zon. Zonnestraling bestaat uit UV-licht (kleuren die u ziet) en warmte, die u voelt. Infraroodverwarming is stralingswarmte zonder licht. U kunt het daarom niet zien, horen, ruiken of proeven. Stralingswarmte bestaat uit golflengtes. Bij iedere golflengte hoort een frequentie. Des te korter de golf, des te hoger de frequentie en vice versa. Straling met een hoge frequentie zoals röntgenfoto’s of magnetrons wordt korte golfstraling genoemd. Bij een lage frequentie oftewel lange golfstraling zoals bij infraroodverwarming is de straling volkomen veilig.

Infraroodpanelen als hoofd- of bijverwarming

Eigenlijk maakt het niet uit hoe groot de ruimte is, want u kunt iedere ruimte met infraroodverwarming verwarmen. Dit kan als vloerverwarming, maar ook met warmtepanelen aan de wanden en plafonds. Indien u een heel vertrek of zelfs uw hele woning / kantoor verwarmt met infrarood, noemen we dat hoofd-verwarming. Indien u dit i.c.m. met bijv. radiatoren doet, noemen wij dit bij- of comfortverwarming. Beide opties zijn mogelijk.

Speedheat infraroodpanelen Wallbuddy 60x60 cm
Speedheat infraroodverwarming versus cv

Infraroodpanelen: let op het wattage!

De meeste oude verwarmingssystemen verwarmen water in een gasgestookte CV ketel. Dit warme water wordt rondgepompt naar radiatoren of convectoren die de warmte afgeven aan de lucht, die opstijgt en gaat circuleren door de ruimte. Dit is niet heel efficiënt, omdat je niet jezelf maar je plafond verwarmt en ook niet comfortabel omdat je zelf met je voeten in de koude luchtstroom (trek) zit. Infraroodverwarming daarentegen geeft directe warmte af. Deze warmte bestaat uit veilige straling die wordt opgewekt in een systeem in de vloer, in de wand of zelfs in het plafond.

Bestel direct via onze webshop
infrarood wandverwarmingspanelen

Wallbuddy® infraroodpaneel 120 x 60 x 2,5 cm

Infraroodpaneel voor aan de wand in het formaat  120 x 60 x 2,5 cm. Het infrarood wandverwarmingspaneel is eenvoudig op te hangen en werkt door middel van en stekker.

Wallbuddy® infraroodpanelen 60 x 60 cm

Infraroodpaneel voor aan de wand in het formaat  60 x 60 x 2,5 cm. Het infrarood wandverwarmingspaneel is eenvoudig op te hangen en werkt door middel van en stekker.

Eenvoudig, snel en een ruime keuze!
Vandaag besteld, binnen 3 dagen in huis.

Infraroodpanelen: hoeveel heb ik nodig om de kamer te verwarmen?

Heeft u een plafond van 220 cm hoog, bijvoorbeeld in de garage of berging, reken dan op 45W/m² die u wilt verwarmen. Stel, u heeft een ruimte van 4 bij 7 meter, dan is het benodigde vermogen aan infraroodpanelen 28 m² x 45W/m² = 1260W. U kunt de hele ruimte verwarmen met 3 of 4 WallBuddy infrarood verwarmingspanelen van 350W.

Heeft uw plafond een hoogte van 240 cm, bijvoorbeeld in de badkamer of slaapkamer, reken dan op 55W/m² om de volledige ruimte te verwarmen. Stel, de slaapkamer is 3 bij 4 meter, dan is het benodigde vermogen aan infraroodpanelen 12 m2 x 55W/m² = 660W. Dit realiseert u met twee WallBuddy infrarood verwarmingspanelen van 350W. Hang de panelen bij voorkeur naast of schuin tegenover elkaar zodat u voldoende stralingswarmte ervaart.

Heeft uw plafond een hoogte van 260 cm, bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer, reken dan op 65W/m² om de volledige ruimte te verwarmen. Stel, uw woonkamer is 4 bij 6 meter, dan is het benodigde vermogen aan infraroodpanelen 24 m² x 65W/m² = 1560W. Met 4 of 5 WallBuddy infrarood verwarmingspanelen van 350W kunt u de hele ruimte verwarmen.

Speedheat infraroodpanelen: bewust lager vermogen per m²

De infraroodpanelen in ons assortiment hebben lagere vermogens. Hierdoor zijn wel meer panelen nodig maar dat is veel aangenamer! Door middel van het unieke Speedheat verwarmingselement is het infraroodpaneel zeer snel op temperatuur en straalt het comfortabel de warmte de kamer in. De maximale temperatuur van het verwarmingselement bedraagt 65 °C, dit zorgt voor een veilige en aangename warmte in de kamer.

Alles nog eens
makkelijker nalezen?