Schrikt u terug voor vloerverwarming vanwege de dikte? Dat is helemaal niet nodig bij de elektrische vloerverwarming van Speedheat: een systeem dat zich na bijna 40 jaar nog altijd onderscheidt als het enige verwarmingssysteem van slechts 1 mm dun dat een heel huis of gebouw kan verwarmen. Hakken en breken is in de meeste gevallen bij Speedheat in het geheel niet aan de orde: zelfs inclusief de geadviseerde isolatielaag onder de vloerverwarming is er slechts sprake van een ophoging van enkele mm’s dikte om het hele systeem aan te leggen. Binnen een dag geniet u van de meest comfortabele en duurzame warmte die er is!

Denkt u bij vloerverwarming nog aan (een paar cm) dikke buizen en leidingen in de betonvloer, zoals dat bij de traditionele watervloerverwarming wordt aangelegd? Dat kan inderdaad een behoorlijke operatie zijn. Is het vanwege de dikte van de leidingen niet mogelijk om het op de bestaande vloer aan te leggen, dan moet er worden gefreesd in de betonvloer. Wordt het bovenop de vloer aangelegd, dan moet er een extra laag beton worden aangebracht die dikker is dan de vloerverwarming voor een optimale warmtespreiding. De drempels moeten worden opgehoogd en deuren moeten de dikte van de vloerverwarming weer worden afgezaagd.

Speedheat elektrische vloerverwarming - Litze verwarmingselement

Dikte? Speedheat is 1 mm dun!
Bij Speedheat elektrische vloerverwarming is dat helemaal niet aan de orde. De dikte van de vloerverwarming zelf is niet meer dan 1 mm (!). Onder het elektrische vloerverwarmingssysteem adviseren we wel een isolatielaag aan te brengen, die overigens al beschikbaar is vanaf 3 mm dikte. Als het systeem is gemonteerd door de Speedheat warmteadviseur, wordt de vloer netjes opgeleverd met een egalinelaag. Zodra deze laag droog is, kunt u de afwerkvloer erop aanbrengen die u wilt: tegels, tapijt, parket, laminaat… Alles bij elkaar kan Speedheat binnen een dag worden aangelegd: zonder hakken of breken!

Wilt u meer weten over de dikte van vloerverwarming en vloerisolatie? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een Speedheat warmteadviseur bij u in de buurt. Hij komt heel graag bij u langs om de ruimte op te nemen en u alles te vertellen over de dikte van de vloerverwarming.