Elektrische vloerverwarming in de keuken

Elektrische vloerverwarming in de keuken

Elektrische infrarood vloerverwarming in de keuken is niet alleen heel comfortabel, maar ook praktisch, hygiënisch en ruimtebesparend. Dat geldt vooral als er nog een radiator hangt in de keuken. Door deze te vervangen met elektrische vloerverwarming heeft u geen last meer van opstijgende warme lucht en lucht- stofverplaatsing en kunt u misschien zelfs een extra kast kwijt op de plaats waar nu de radiator hangt. Daarnaast is de warmte van elektrische infrarood vloerverwarming veel aangenamer en comfortabeler. Stralingswarmte verwarmt, in tegenstelling tot radiatoren, niet de lucht maar de objecten in de ruimte en daardoor is de temperatuur overal nagenoeg gelijk.

Meer comfort met elektrische vloerverwarming in de keuken

Of u nu liefst de halve dag in de keuken staat of zo snel mogelijk uw maaltijd bereidt: comfort is belangrijk. Speedheat elektrische verwarming biedt in de keuken maximaal comfort in drie opzichten: allereerst voelt stralingswarmte veel prettiger aan dan luchtverwarming. Speedheat verwarmt daarnaast ook veel gelijkmatiger, wat koude tocht en luchtstromen voorkomt: dit kan snel ontstaan in een grote ruimte zoals een woonkamer met open keuken. Speedheat verwarmt ten derde sneller dan watervloerverwarming: hierdoor hoeft u alleen de vertrekken te verwarmen waar u bent en kan de keuken op een lagere temperatuur ingesteld worden wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de ruimte.

Betere hygiëne in de keuken met elektrische verwarming

Elektrische verwarming in de keuken is bovendien veel hygiënischer en gezonder dan traditionele verwarmingssystemen. Hierbij verwarmen radiatoren de lucht, die als gevolg hiervan naar het plafond opstijgt en vervolgens als afgekoelde lucht weer naar beneden afdaalt. Door deze circulatie van lucht worden stofdeeltjes door de ruimte verplaatst, die we inademen en die overal op terecht komen. Dus ook op het eten wat we staan te bereiden! Elektrische verwarming in de keuken daarentegen geeft alleen stralingswarmte af. De straling verwarmt de objecten in de ruimte (en onszelf) en er ontstaat geen ongewenste luchtcirculatie.

Elektrische bijverwarming in de keuken

Wordt uw (woon)keuken nu verwarmd op een andere manier en ervaart u plaatselijk tocht of koude? Dan kan een strategisch geplaatst infraroodpaneel uitkomst bieden in de keuken. Eventueel is het ook mogelijk om wandverwarming aan te brengen op plaatsen waar u net even wat extra warmte wilt, bijvoorbeeld aan de eettafel of bar. Besluit u alsnog om vloerverwarming te plaatsen? Breken is niet nodig omdat ons systeem zo dun is dat het desgewenst rechtstreeks boven op de (bestaande) keukenvloer kan worden geïnstalleerd, zelfs over bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer. Laat u informeren over de mogelijkheden!

Van één kamer tot een heel huis

Voor Speedheat is geen ruimte te groot of te klein. We verwarmen vanaf één tot honderden vierkante meters. Wilt u onze elektrische vloerverwarming alleen in uw toilet, badkamer of keuken of juist voor uw gehele woning? Enkel als bijverwarming voor wat extra warmte comfort of als hoofdverwarming waarbij Speedheat als volwaardig verwarmingssysteem wordt toegepast? Alles is mogelijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw situatie? Bij ons ontvangt u geen standaard prijsopgave maar een vrijblijvende offerte afgestemd op uw woning en uw wensen. Meer weten? Neem contact op met één van onze vestigingen (tel. 0900-4015001) of vraag een offerte aan.

Speedheat, altijd goed geadviseerd
en zorgeloos geïnstalleerd

Advies

Bij Speedheat begrijpen we dat elke ruimte uniek is, en daarom bieden wij gepersonaliseerd advies dat afgestemd is op uw specifieke behoeften.
Of u nu een renovatieproject uitvoert of een nieuwbouw woning bezit, ons team van warmte-adviseurs staat klaar om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste elektrische vloerverwarming.

Montage en service

Onze professionele service omvat ook zorgvuldige montage, waarbij we streven naar een naadloze integratie van ons verwarmingssysteem in uw ruimte.
Bovendien bieden wij uitstekende service na de installatie. Bij Speedheat streven we naar uw volledige tevredenheid, zowel tijdens de montage als gedurende de gehele levensduur van uw vloerverwarmingssysteem.

10 jaar garantie op systeem!

Omdat Speedheat enkel wordt geïnstalleerd door onze eigen, speciaal daarvoor opgeleide warmteadviseurs, staan wij garant voor een maximaal gebruikersrendement, de kwaliteit van het systeem en de montage daarvan. In principe gaat Speedheat elektrische verwarming een huizenleven lang mee en dat onderstrepen wij vanuit de fabriek met 10 jaar garantie op het systeem.

Ik wil meer weten