Wilt u uw woning verduurzamen maar niet alles ineens aanpakken? Stapsgewijs verduurzamen is heel goed mogelijk als u kiest voor een flexibel verwarmingssysteem en de stappen in de juiste volgorde zet. Speedheat elektrische verwarming kan in principe kamer voor kamer worden aangelegd. Zonder hakken of breken wordt uw huis stapsgewijs steeds een beetje duurzamer. Per ruimte wordt ook een slimme thermostaat geplaatst, zodat u bovendien geniet van optimaal warmtecomfort zonder onnodig energieverlies.

Wie nu een CV-ketel en radiatoren heeft en wil verduurzamen ziet zichzelf snel voor hoge kosten geplaatst. Een warmtepomp bijvoorbeeld is op zich al een forse investering, maar er moet vaak ook een ruimte voor worden ingericht en er moet een laagtemperatuur leidingensysteem door het huis en in de vloer worden aangelegd. Dat betekent niet alleen hak- en breekwerk, maar ook een opstapeling van kosten die allemaal ineens gemaakt moeten worden. Je wilt maar een keer in de rotzooi van een verbouwing zitten natuurlijk. En het heeft ook geen zin om het een zonder het ander aan te leggen. Wil je je woning stapsgewijs verduurzamen dan is dit geen optie.

Stapsgewijs verduurzamen met Speedheat
Speedheat elektrische verwarming is een autonoom verwarmingssysteem dat overal in huis los kan worden aangebracht zonder ingrijpende aanpassingen aan de woning. Per ruimte kunnen de radiatoren worden verwijderd, het 1 mm dunne systeem kan doorgaans zonder hakken of breken worden aangebracht en per vertrek wordt een klokthermostaat aangebracht. Afhankelijk van het aantal m² kan het werk  in een dag gebeurd zijn! U gaat minder gas en meer elektrisch verbruiken. Dat kunt u als u dat wenst compenseren met bijvoorbeeld (extra) zonnepanelen op het dak.

Stap voor stap steeds duurzamer!
Het systeem van Speedheat is zo flexibel dat u iedere ruimte ook op maat kunt verwarmen. In de badkamer wilt u het snel warm hebben en warmer dan in de slaapkamer waar u koel wilt slapen. Daar komt u dus toe met minder vermogen. De warmtebehoefte kunt u bovendien per ruimte minimaliseren door betere isolatie. Terwijl u stapsgewijs verduurzaamt kan in de overige kamers gewoon worden verwarmd met de CV-ketel en radiatoren. Zo hoeft u gedurende het proces van verduurzamen geen moment in te leveren aan warmtecomfort. U kunt stap voor stap zelf bepalen op welk moment u weer wilt investeren!

Wilt u meer weten over stapsgewijs verduurzamen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een Speedheat warmteadviseur bij u in de buurt. Hij komt heel graag bij u langs om uw woning op te nemen en u alles te vertellen over de mogelijkheden om stapsgewijs te verduurzamen.