Speedheat elektrische vloerverwarming gaat een huizenleven lang mee

Dat de levensduur van Speedheat elektrische vloerverwarming met kop en schouders boven andere verwarmingssystemen uitsteekt, is iets waar veel mensen zich niet bewust van zijn. Over het algemeen spreekt het verbruiksrendement meer tot de verbeelding dan de afschrijvingskosten of de onderhoudskosten (die elektrische verwarming in het geheel niet kent). Toch zijn dit belangrijke factoren om mee te nemen in de beslissing voor welk systeem u kiest. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat u met Speedheat elektrische verwarming op korte en lange termijn voordeliger uit bent, en dat heeft toch heel veel te maken met de levensduur.

De levensduur van een verwarmingssysteem wordt voornamelijk bepaald door mechanische onderdelen die kunnen slijten. Een pomp zoals de warmtepomp (of de CV-ketel) gaat op den duur minder rendement opleveren, het systeem moet jaarlijks schoongemaakt en onderhouden worden en onderdelen moeten vervangen worden. Na 10 tot 15 jaar moet de hele warmtepomp of CV ketel vervangen worden, waardoor je opnieuw voor hoge kosten komt te staan. Als je dat bedrag deelt door de levensduur en je telt de jaarlijkse afschrijving en onderhoudskosten bij je verbruikskosten op, dan krijg je een heel ander beeld!

Levensduur elektrische verwarming: een huizenleven lang!

visualisatie huis met Speedheat elektrische verwarming

Een van de eigenschappen van elektrische verwarming is dat het verwarmingssysteem zelf niet aan slijtage onderhevig is. Het verwarmingselement ligt veilig ingebed in een laag egaline. Doorgaans is er geen enkele aanleiding om onderhoud te plegen aan het systeem, er hoeven geen onderdelen schoongemaakt of vervangen te worden. Na verloop van jaren moeten de (relatief goedkope) thermostaten wellicht vervangen worden, maar het verwarmingssysteem gaat een huizenleven lang mee!

Duurzame oplossingen voor een gasloze toekomst

Bij de keuze voor een verwarmingssysteem moet in onze ogen eerst gekeken worden naar het warmtecomfort. Voldoen meerdere systemen aan uw eisen ten aanzien van comfort en opwarmsnelheid, dan komen de kosten in beeld. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Wilt u meer weten over de levensduur van elektrische verwarming en in het specifieke geval, Speedheat elektrische vloerverwarming? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een warmteadviseur in uw regio of neem contact op met Speedheat Nederland.