CV-ketel vervangen voor Speedheat elektrische vloerverwarming

Wilt u uw huidige CV-ketel vervangen? Er zijn meer alternatieven dan u denkt. Speedheat elektrische vloerverwarming wordt al jaren toegepast als hoofdverwarming voor de hele woning. Het wordt eenvoudig aangebracht in iedere ruimte en is de snelste en meest efficiënte manier om uw cv-ketel te vervangen. De reactiesnelheid op uw warmtevraag blijft – in tegenstelling tot de warmtepomp – dicht bij de cv-ketel, de stralingswarmte is vele malen aangenamer dan de luchtverwarming bij radiatoren. U heeft veel minder stofverplaatsing en u hoeft zeker niet duurder uit te zijn.

Gaat u uw cv-ketel vervangen door elektrische verwarming dan moet u wel op een aantal zaken letten. Een gasgestookte combi-ketel voorziet in twee behoeften: warm tapwater en de verwarming. Kiest u voor elektrische verwarming dan heeft u nog een PV boiler of elektrische boiler nodig om bijvoorbeeld lekker te kunnen douchen. Er zijn talloze duurzame boilers op de markt die volledig elektrisch zijn. Deze passen dus ook in een all-electric woning (zonder gasaansluiting) waarvoor u de stroom zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld uw eigen zonnepanelen.

Complete CV-installatie vervangen

Een tweede voordeel is dat u in een keer af bent van verwarmingsbuizen en radiatoren. Het lijkt misschien logisch om de cv-ketel in te wisselen voor een warmtepomp: het is helemaal niet vanzelfsprekend dat een warmtepomp kan worden aangesloten op een bestaand systeem. Het is maar de vraag of u de grotere warmtepomp (met geluidsoverlast) in dezelfde ruimte kunt plaatsen als de oude CV. Bovendien gaat u over naar een lage-temperatuur-systeem: het totaaloppervlak voor de warmteafgifte moet al snel verdubbeld worden.

Onzichtbaar alternatief voor uw CV-ketel

Met Speedheat kunt u uw cv-installatie vervangen door een compleet onzichtbaar systeem! In tegenstelling tot watervloerverwarming is geen ruimte nodig voor een opbouw met buizen of pvc leidingen in beton. Speedheat is maar 1 mm dun en wordt op de bestaande vloer gemonteerd, zonder hakken of breken. Er is vaak zelfs ruimte om eerst de vloer te isoleren en daarop de vloerverwarming aan te brengen: dit verhoogt het rendement enorm. Is er sprake van koudeval of tocht langs wanden of ramen? Speedheat kan ook worden aangebracht in de wand of als decoratieve wandpanelen.

Wilt u uw cv-ketel vervangen maar niet alles ineens aanpakken? Stapsgewijs verduurzamen is heel goed mogelijk als u kiest voor Speedheat en de stappen in de juiste volgorde zet. Speedheat elektrische verwarming kan in principe kamer voor kamer worden aangelegd. Zonder hakken of breken wordt uw huis stapsgewijs steeds een beetje duurzamer. Per ruimte wordt ook een slimme thermostaat geplaatst zodat u bovendien geniet van optimaal warmtecomfort zonder onnodig energieverlies.