Speedheat en duurzaamheid

Speedheat elektrische vloerverwarming gaat een huizenleven lang mee

Het Speedheat verwarmingselement wat gebruikt word om vloeren en wanden mee te verwarmen is op verschillende manieren onder de duurzamere keuze te scharen. Enerzijds geloven wij in een wereld zonder verwarming met gas en met alternatieve, milieuvriendelijke, manieren van energie opwekken en verwarmen. Met de toenemende berichten over het dichtdraaien van de gaskraan neemt de behoefte om anders te verwarmen toe en het liefst op een duurzame manier. De elektrische vloerverwarming van Speedheat is één van de betere opties. Onze vloerverwarming kenmerkt zich door een lange levensduur, het verwarmingssysteem gaat namelijk een huizenleven lang mee! 

Duurzaamheid begint al bij de fabricage en wordt door vertaalt naar de gehele organisatie. Bij de installatie wordt door de minimale dikte van 1 millimeter ook een minimum aan materialen gebruikt voor de afwerking tijdens de montage van de elektrische vloerverwarming. Speedheat gebruikt duurzame en lichte materialen waardoor de belasting op het milieu beperkt is. Het unieke verwarmingselement van slechts 1 millimeter dun wordt net onder het vloeroppervlak geïnstalleerd waardoor er sprake is van een dunne opbouw laag en met de juiste isolatie voor zo min mogelijk warmte verlies en een zo kort mogelijke opwarmtijd zorgt.

Het juiste isolatie materiaal in combinatie met slimme thermostaten creëren samen een energiebesparend product. Slimme thermostaten zorgen altijd voor een warm welkom in elk vertrek. Kiest u voor Speedheat, dan bespaart u jaarlijks op afschrijvings- en onderhoudskosten. Verwarmt u uw gehele woning elektrisch, dan heeft u geen gasaansluiting meer nodig (u kunt hiermee zo’n €150 per jaar aan vastrecht mee besparen). Speedheat is goed te combineren met opwekking van alternatieve, groene energie. Bijvoorbeeld door het zelf opwekken van energie via zonnepanelen neemt het gasverbruik, olie en CO₂ uitstoot af waarbij u ook nog eens onafhankelijk van de energiecentrale bent.

Een beperkte CO₂ footprint in een wereld waar het loont om groen te zijn

Het gebruik van lichte materialen en zo min mogelijk afval en verwerkingsmateriaal streeft Speedheat een zo’n laag mogelijke CO₂ uitstoot na. Speedheat is al jarenlang op de markt zonder gebruik te maken van fossiele energiebronnen zoals olie, benzine, diesel en kolencentrales. Daarnaast zitten de Speedheat vestigingen verspreidt door heel Nederland, op deze manier blijft het brandstofverbruik en CO₂ uitstoot zo beperkt mogelijk omdat er altijd wel een Speedheat specialist bij u in de buurt zit.

Speedheat gelooft in een wereld zonder verwarming met gas en met alternatieve, milieuvriendelijke, manieren van energie opwekken en verwarmen. Wij zien een duurzame wereld, met zo min mogelijk energieverbruik, waarbij een ieder zo veel mogelijk zelf de eigen energie opwekt. Een wereld waar het loont om groen te zijn en waar woningen volledig elektrisch worden verwarmd. Wij geloven in een duurzame wereld met een all-electric toekomst!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bekijk onze projecten

Wilt u meer weten over Speedheat?

Neem gerust contact op met een warmte-adviseur bij u in de regio.
Hij staat u graag te woord.