Speedheat Urk - warmte-adviseur Jacob Kramer
Speedheat Urk letters

“In al die jaren ben ik nog nooit een vergelijkbaar product tegengekomen”

Jacob Kramer startte in 2005 de vestiging van Speedheat in Urk. Daarvoor werkte hij al in de installatie elektrotechniek, maar dan in loondienst en meer specifiek in de scheepsbouw. Toen hij hoorde dat Speedheat franchisenemers zocht, was hij snel enthousiast. Hoewel hij tegenwoordig veel breder elektrische verwarmingen installeert, mag hij nog regelmatig opdrachten uitvoeren aan boord van schepen. En niet op eerste de beste.

Jacob: “Het leuke van het werk vind ik nog steeds dat je zoveel verschillende klanten hebt, en zelfs als relatief kleine jongen op bijzondere plekken komt. Op megajachten bijvoorbeeld!” Jacob is er na al die jaren nog altijd van overtuigd dat Speedheat de koploper is op gebied van elektrische verwarming. “Zowel qua verwerking als qua kwaliteit: in alle jaren dat ik nu Speedheat installeer, ben ik nog nooit een vergelijkbaar product tegengekomen.” In de tussentijd heeft hij de markt zien ontwikkelen, vooral door de bewustwording bij particuliere opdrachtgevers. “Je ziet de verschuiving van traditioneel naar gasloos wonen, mensen kiezen zelf voor all-electric.”

Gasloze bouwprojecten

Zachtjesaan ziet hij deze verandering ook in de behoudende bouwsector doordringen: “Speedheat wordt al jaren toegepast in gasloze bouwprojecten in combinatie met duurzame energieopwekking, maar nog steeds zijn er architecten die er niet mee bekend zijn. Dat is ergens wel begrijpelijk, omdat zij de vraag naar een alternatief voor de cv-ketel neerleggen bij de loodgieter. Die adviseert de warmtepomp die hij zelf kan installeren.”

Speedheat Urk Gasloze woning

Nek durven uitsteken

Hij legt zich er evengoed niet zomaar bij neer. Jacob: “Je moet zelf ook je nek durven uitsteken. Nog niet zo lang geleden is een woningbouwproject opgeleverd in Urk, waarbij een serie woningen werd aangesloten op een centrale warmtepomp. Per woning wordt vastrecht betaald en daarnaast gemeten wat het energieverbruik is. In een van deze woningen hebben we recent elektrische verwarming aangelegd, waardoor de toevoer van de warmtepomp kan worden dichtgedraaid. We gaan nu met deze woningeigenaar een jaar een pilot-project draaien, zodat we na een jaar kunnen vergelijken.”

Opgeleverde projecten door Speedheat Urk

Wij hebben diverse bijzondere projecten voorzien van Speedheat elektrische vloerverwarming:

Containerschepen
Luxe jachten
Binnenvaartschepen
Tuinruimte
Gasloze woning

Al meer dan 25 jaar Speedheat in Nederland!

In het jubileummagazine kunt u lezen hoe het allemaal begon, komen de mannen achter de Speedheat vestigingen, onze Speedheat warmte-adviseurs, aan het woord en lichten we bijzondere en unieke projecten toe.

Benieuwd naar de verhalen van onze vestigingen?