Scherm­afbeelding 2023-10-13 om 09.13.56
Speedheat Breda letters

“Ooit zei iemand, je verkoopt warmte, maar je straalt zelf ook warmte uit.”

Radhish Ramkhelawansing rolde jaren geleden de scheepvaart in en heeft zich daar in de loop van de tijd steeds verder in gespecialiseerd. Vanuit een heldere overtuiging: als je je ergens op richt, moet je het ook goed doen. Hij leerde Speedheat al kennen toen hij nog in de bouw werkte. Radhish: “Ik dacht toen bij mezelf: als ik ooit uit de bouw stap, ga ik dát doen!”

Radhish startte in 2005 aanvankelijk als monteur bij de vestiging Ridderkerk. Oorspronkelijk komt hij uit de bouw. Na zijn studie bouwkunde heeft hij een tijdlang een eigen bouwbedrijf gehad. Toen hij opnieuw ondernemer kon worden bij Speedheat, zag hij direct de mogelijkheden. “Ik had door mijn werk voor Speedheat al een netwerk opgebouwd en toen de kans voorbij kwam om zelf een vestiging te starten, zag ik daar wel een goede boterham in!”

Binnenvaart

Hij vond Speedheat echt een mooi product, en dat vindt hij nog steeds. “Speedheat is een uniek product, flinterdun, dat op en onder elke vloer kan.” Zoals ook de scheepvaart, waar het merendeel van zijn werkzaamheden ligt. “De scheepvaart is geen grote wereld, de meeste mensen kennen je al snel. Ik denk dat ik in 75% van de Nederlandse binnenvaartschepen wel iets heb mogen doen. Misschien wel meer dan 400 schepen sinds 2005. Het is een bijzondere wereld: je kunt heel populair zijn, maar als je één ding verpest, ben je klaar. Je rolt er niet zomaar in. Er gebeurt ook veel. De schepen zijn de laatste jaren veel breder en langer geworden, en daarbij ook moderner en luxer. Het is een hele andere tijd nu, zoals schepen met accu’s: ook de scheepvaart is groen en duurzaam geworden.”

Speedheat scheepvaartverwarming - binnenschip

Service en nazorg

Hij vind het na al die jaren nog steeds bijzonder om complimenten te krijgen. Radhish: “Ooit zei iemand: je verkoopt warmte, maar je straalt zelf ook warmte uit. Ik ben ook altijd vrolijk, wat je uitstraalt krijg je terug.” Service en nazorg vindt Radhish heel belangrijk: “Ik wil dat mensen weten dat het voor mij meer is dan een klus en kassa: het gaat niet om het geld. Zo zorg je uiteindelijk ook voor een hoge gunfactor.” Binnen zijn bedrijf werkt hij met verschillende monteurs samen, afhankelijk van de drukte. “Uiteindelijk doe ik wel veel dingen zelf: de acquisitie, het verkopen en adviseren over het product en natuurlijk het installeren. Dat vind ik het leukste: om zoveel dingen te doen! En natuurlijk om blije mensen te zien.”

Opgeleverde schepen door Speedheat Breda

Wij hebben al meer dan 1000 schepen voorzien van Speedheat verwarming.
Bekijk 74 schepen die onder de naam Speedheat Breda zijn verwarmd.
Bekijk 281 schepen die we onder de naam van Speedheat Ridderkerk hebben verwarmd (voormalige vestiging!)

Al meer dan 25 jaar Speedheat in Nederland!

In het jubileummagazine kunt u lezen hoe het allemaal begon, komen de mannen achter de Speedheat vestigingen, onze Speedheat warmte-adviseurs, aan het woord en lichten we bijzondere en unieke projecten toe.

Benieuwd naar de verhalen van onze vestigingen?