Wilt u elektrische verwarming in uw nieuwbouwwoning? Met Speedheat weet u precies waar u aan toe bent en uw aannemer ook. Om te zorgen dat de energieprestatie van uw woning voldoet aan de norm voor de bouwvergunning, berekent de bouwer dit aan de hand van de BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Om aan te tonen dat Speedheat aan de strenge eisen van het Bouwbesluit voldoet, hebben we onze elektrische verwarming uitgebreid laten testen door onafhankelijke partijen. Samen met onder meer goede isolatie, duurzame energieopwekking en een boiler voor tapwater, kunt u met Speedheat een Bijna Energie Neutraal Gebouw realiseren.

Nieuwbouwwoning elektrische vloerverwarming Speedheat

Energieprestatienorm in nieuwbouwSinds 1995 was de EPC met de onderliggende norm NEN 7120 de wettelijke indicator voor de energieprestatie van nieuwbouwwoningen. Vanaf 1 januari 2021 moeten deze volgens de NTA8800 voldoen aan de eisen voor Bijna Energie-Neutrale Gebouwen (BENG). Met deze eisen wil de overheid nieuwbouw energiezuiniger en daarmee duurzamer maken. Daarbij spelen de energiebehoefte, dus de hoeveelheid energie dat een gebouw nodig heeft voor verkoeling en verwarming, en de bron van die energie een belangrijke rol. Zo mag maar een klein percentage van de benodigde energie afkomstig zijn uit fossiele bronnen en dient het overige verbruik uit hernieuwbare energie te bestaan. Het Speedheat verwarmingssysteem wordt berekend in de verschillende rekenprogramma’s die worden gebruikt bij het ontwerp van een nieuwe woning of gebouw. Dit houdt in dat Speedheat elektrische verwarming wordt gezien als een volwaardig verwarmingssysteem dat in alle opzichten voldoet aan de strenge BENG eisen.

Uitleg over de BENG
Misschien heeft u nog nooit van BENG gehoord, maar voor professionals in de nieuwbouw (aannemers, architecten, projectontwikkelaars en installateurs) is de BENG een begrip.

De energieprestatie bij BENG wordt bepaald aan de hand van 3 individueel te behalen eisen:

  1. de maximale energiebehoefte van verwarmen/koelen
  2. het maximale primaire energie in kWh voor de installatie
  3. Een minimaal percentage voor duurzame opwekking

regio. Hij kan u adviseren en geeft u de oplossing die is afgestemd op uw wensen. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte aanvragen bij Speedheat Nederland.

Op de website van BCRG vindt u aanvullende documentatie over ons verwarmingssysteem met betrekking tot het afgifterendement volgens de richtlijnen NTA8800 en ISSO-publicatie 82.1 voor woningbouw.