Speedheat Zeeland - warmte-adviseur Rutger de Rijcke
Speedheat Zeeland letters

“Speedheat is een prachtig systeem voor een gasloze toekomst!”

Rutger de Rijcke zag de overname van Speedheat Zeeland in 2022 als een grote kans om zichzelf als ondernemer te bewijzen. Het bedrijf dat hij overnam, kende hij goed. Hij had er de afgelopen jaren als werknemer van Ronny Prang de fijne kneepjes van het vak geleerd. Rutger: “Speedheat is een prachtig systeem met heel veel belofte voor de toekomst. Ik heb de afgelopen 2,5 jaar met veel plezier gewerkt met de systemen. Het is mooi om dat nu te combineren met de verantwoordelijkheid voor de onderneming.”

Speedheat is een echt goede oplossing in de energietransitie

Rutger kent het ondernemen van thuis uit. Hij weet wat het is om vrijheid te hebben, maar ook welke verantwoordelijkheid daarbij hoort. Rutger: “Met een eigen bedrijf kun je in principe gaan en staan waar je wilt, maar je bent er wel 24/7 mee bezig .”Daar kies je natuurlijk alleen voor als je plezier hebt in je werk en het ziet als investering in de toekomst.” En dat heeft Rutger. “In de hele energietransitie zie je maar weinig echt goede oplossingen. Speedheat elektrische vloerverwarming is dat wel. Het systeem is een hele goede vervanger voor de huidige verwarmingssystemen op gas, en kan bovendien ook stapsgewijs worden geïnstalleerd. Dat maakt Speedheat echt een interessant systeem.

Gasloos verwarmen

Met de komst van zonnepanelen en wandparken in Nederland, wordt het ook steeds interessanter om huizen te verwarmen met elektrische verwarming, volgens Rutger. “Zeker met alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, en omdat de overheid verwarmen met gas steeds meer wil uitbannen.” Rutger: “Nog steeds weten veel mens niet dat je met Speedheat elektrische verwarming hele huizen efficiënt en duurzaam kunt verwarmen. Natuurlijk kan het ook alleen in een keuken of badkamer worden toegepast, maar we installeren al jaren hele woningen met Speedheat.”

Speedheat elektrische vloervewarming - Axelsestraat Terneuzen

Speedheat is een bedrijf waar je niet omheen kunt

Rutger heeft in de afgelopen jaren zelf de handen uit de mouwen gestoken om te leren werken met de systemen. Ook daarom heb ik er heel veel vertrouwen in. Bovendien is het ook een heel mooi concept en Speedheat is een bedrijf waar je in Zeeland niet omheen kunt.” Hij heeft dan ook geen ambities op korte termijn de bedrijfsvoering anders te gaan doen dan Ronny Prang, de oprichter van Speedheat Zeeland. “Ik weet dat ik ook altijd op Ronny kan terugvallen net als op andere ondernemers in de regi. Het netwerk heb ik al om op verder te bouwen!”

Opgeleverde projecten door Speedheat Zeeland

Wij hebben diverse bijzondere projecten voorzien van Speedheat elektrische vloerverwarming:

Energieneutrale kerk in Middelburg
34 Appartementen Bellamyhof in Terneuzen 
Goede Herderkerk in Terneuzen
7 Luxe appartementen Axelsestraat in Terneuzen

Al meer dan 25 jaar Speedheat in Nederland!

In het jubileummagazine kunt u lezen hoe het allemaal begon, komen de mannen achter de Speedheat vestigingen, onze Speedheat warmte-adviseurs, aan het woord en lichten we bijzondere en unieke projecten toe.

Benieuwd naar de verhalen van onze vestigingen?